Träna hunden

Att hunden är människans bästa vän råder det inget tvivel om, men vad krävs egentligen för att få vänskapen att fungera fullt ut? Räcker det att se till att hunden får sina promenader, sin mat och lite sällskap? Räcker det att hunden själv får aktivera sig och du som ägare bara njuter av de mysiga stunderna och promenaderna? Nja riktig så enkelt är det inte, du behöver träna din hund!

Hur tränar jag min hund positivt?

Hur går du då tillväga för att träna din hund? Det finns som bekant massor med olika metoder för att träna din hund. De allra flesta hundägare vill idag använda sig av positiva metoder för att träna sin hund, det ska vara roligt och trevligt både för hunden och för ägaren att träna. Hos Klickerförlaget finns mycket information om positiv träning för dig och din hund.

Träna ensam eller med andra

Att läsa sig till träningsmetoder kan vara nog så bra, men ibland kan det dock vara skönt att faktiskt få träffa andra hundmänniskor och hundar och faktiskt få hjälp av någon på plats. Då kan du kontakta Brukshundsklubben för att få information om var din närmsta klubb finns. Du kan även kontakta Svenska Kennelklubben där du till exempel kan hitta just din rasklubb som har mycket kunskap om just din hundras.