Kalla vinterpromenader med hunden – skaffa hundtäcke

När temperaturen faller är det många hundar som fryser. Det kan bero på att de inte har så mycket underull eller att de kanske är lite äldre. Äldre hundar har ofta det svårare att vara aktiva nog för att hålla värmen själva. När det gäller tunn päls eller att hunden har mindre eller ingen underull är mer rasbetingat.

Vill du kunna fortsätta att njuta av långpromenader under hösten och vintern kan det vara smart att införskaffa ett utetäcke till hunden. Ett tips: beställ online. Det finns mängder av olika modeller, färger och material att välja på.

Rasta hunden eller träna

Vilket du ska välja beror ju givetvis på om du tränar hunden eller om det bara gäller lugna promenader. Att hunden måste få gå ut för att göra sina behov är självklart. Men det handlar även om det psykiska välbefinnandet. Många hundar vill ta sig tid att ”läsa tidningen”. De vill se vilka andra hundar som varit i området, trots att det är kallt.

Även om hunden är mycket aktiv, som vid träning eller om den springer lös i skogen, räcker det faktiskt inte alltid för att den ska hålla sig varm. Ett täcke är dessutom bra eftersom det skyddar mot skador och håller musklerna varma när det är paus i träning eller jakt.